Faggasd a nagyit!

Faggasd a nagyit!

Idén is meghirdeti a Családi Legendárium című irodalmi pályázatot általános és középiskolásoknak a Macskakő Gyermekmúzeum. Ezúttal újdonság, hogy nemcsak írott formában várjuk a pályaműveket, hanem telefonnal készített hangfájlokkal, videókkal is pályázhatnak a fiatalok. Arra buzdítjuk a gyerekeket, hogy faggassák ki idősebb rokonaikat és gyűjtsenek össze minél több érdekes történetet a család életéből.

Minden család őriz izgalmas, vidám vagy éppen szomorú történeteket. A pályázatra ezeket az igaz sztorikat várjuk, amik a szülők, nagyszülők vagy dédszülők idejéből származnak. Formai megkötés nincs, a terjedelem tekintetében max. 10 perces hang- és képanyagokat várunk. A műveket szakmai zsűri értékeli, a legjobbakat két kategóriában is (7-12 és 13-18 évesek) díjazzuk.

A pályázat fődíja is megújult idén, kategóriánként egy-egy pizzázást nyerhetnek a gyerekek a nagyival – vagyis a riportalannyal. A Macskakő különdíjasai pedig sütizni indulhatnak a gyermekmúzeum kedvenc soproni cukrászdájába.

A pályaműveket a macskako.sopron@gmail.com e-mail-címre vagy a Macskakő Gyermekmúzeum, Sopron, Szent György utca 12. címre október 15-ig várjuk, a díjkiosztó időpontja november 9.