Ki a szabadba a Beporzók Napján!

Ki a szabadba a Beporzók Napján!

Rendhagyó múzeumpedagógiai óránkon a Lenck-villa kertjébe várjuk az osztályokat március 10-én, a beporzók Napján 9.00-15.00-ig!

🔸A szabadtéri foglakozáson szó esik azokról a rendkívüli rovarokról, akik nélkül alig lenne ennivaló az asztalunkon! Beszélgetünk és játszunk, mozgunk és alkotunk.
🔸A 130 éves kert különleges növényeiről mesélünk. A foglalkozás a környezet védelmére tanít, érzékenyít, kihelyezett környezetismeret óra.
🔸Megmutatjuk a rovarhotelünket és a foglalkozás végén együtt készíthetünk egy kicsi rovartanyát vagy méhbölcsőt.

A foglalkozás díja: 500 Ft/diák
Bejelentkezés: macskako.sopron@gmail.com, 06 99 791 322

A Lenck-villa kertjében egy kényelmes ötcsillagos rovarhotelt állítottunk fel egy évvel ezelőtt. Méhlegelőt telepítettünk a „szálloda” mellé, hogy ennivalóval is ellássuk a beköltöző méheket, de katicabogarat, a fátyolkát, futrinkákat, fürkészdarazsat, pókot, pinceászkát, zengőlegyet, szentjánosbogarat, százlábút, szúnyogot, szitakötőt, sőt még az imádkozó sáskát is tárt kapukkal vártuk. Vártuk a „csőlakókat”, a csigaházba, fakéreg alá, nád-darabok közé, lyukacsos téglák rései közé, furatos fatönkbe költözni kívánókat. A villakert kevéssé látogatott részére telepítettük a szállodát, hogy a lakók élete zavartalan legyen. Persze azért kíváncsian vártuk a beköltözőket. Döngicsélés volt körülötte, de fészekrakást nem láttunk…
Szakértőtől is kérdeztük, hogy ennek mi az oka? Talán több idő kell, hogy felfedezzék a jó helyet? Vagy ennyire kevés már az otthontalan rovar?
Jön a tavasz, ismét várjuk a beköltözőket! S várjuk azokat is, akiknek bemutathatjuk ezeknek a rovaroknak az életét.