Légy Te Sopron környékének krónikása!

Légy Te Sopron környékének krónikása!

Nemrég jelent meg a Cerkabella Kiadó gondozásában, Lovász Andrea szerkesztésében a Tengerecki – Kalandok Magyarországon – Kortárs mesék és mondák c. kötet, mely 23 szerző 40 különleges meséjét tartalmazza Magyarország ismert és rejtett természeti kincseiről, titokzatos történelmi emlékeiről. A kötetet Sopronban a Macskakő Gyermekmúzeumban mutatta be a szerkesztő.

A könyvhöz kapcsolódik a Cédrus Könyvkereskedés és Antikvárium, a Macskakő Gyermekmúzeum és a Cerkabella Kiadó csapatának közös felhívásunk:

Tengerecki a soproni erdőkben – Légy Te Sopron környékének krónikása!
Irodalmi pályázat általános iskolásoknak
Barangolj a Sopron környéki erdőkben vagy a Fertő mellékén, a Répce partján és hagyd, hogy megihlessenek a magaslatok és völgyek, fák és állatok, kilátók, tavak és barlangok! Válassz egy neked kedves, izgalmas helyet vagy élőlényt erről a vidékről és írj róla szóló, általad kitalált történetet! Ez szólhat arról, hogy keletkezett, miért kapta ezt a nevet, mi történt ott vagy vele? Tudjuk, hogy fantáziátok végtelen, nem is soroljuk tovább… Néhány tipp ihlető helyekhez: Tolvaj-árok, Ördög-árok, Urak asztala, Isten széke, Zsivány-barlang, Szalamandra-tó, Büdös-kút, Békakonty tanösvény, Földvár-domb.

Formai és terjedelmi megkötés nincs. Akinek kedve van, illusztrálhatja is az alkotását. A műveken kérjük feltüntetni az pályázó nevét, életkorát, iskoláját, osztályát, értesítési címét, e-mail címét, és telefonszámát.

Beküldési cím személyesen vagy postán:
Cédrus Könyvkereskedés, Sopron, Bünker köz 2.
elektronikusan: cedruskonyv@gmail.com
Beküldési határidő: 2022. április 14. csütörtök, 18.00
Eredményhirdetés és díjkiosztó a Kis Könyves Éjen: 2022. április 29. péntek, 17.00
Cédrus Könyvkereskedés, Sopron, Bünker köz 2.

Az alkotásokat szakmai zsűri bírálja el. Díjazás két kategóriában: 7-10 évesek, 11-14 évesek
Az elkészült illusztrációkat a Macskakő Gyermekmúzeumban állítjuk ki.
Szeretettel várjuk a pályaműveket!