Miből lesz a cserebogár

Miből lesz a cserebogár

Szombathelyi ifjú zenészpalánták mutatkoztak be kedden a Lenck-villában „Miből lesz a cserebogár” önálló hangversenyükkel. Folytatásként május 14-én győri zeneművészeti főiskolások adnak koncertet „Zsúr a Zenei élet kapujában” címmel, szintén a Lenck-villa Kamaraegyüttes meghívására.

Fiatal zenész tehetségek felkarolását is feladatának tekinti a Soproni Múzeum kötelékében működő Lenck-villa Kamaraegyüttes, első alaklommal a héten a kamaraegyüttes fiatal tagja, Sárközi Rózsa hozta el Sopronba muzsikus társait egy koncert erejéig. Mindannyian a Szombathelyi Művészeti Szakgimnázium tanulói, a Zalaegerszegről érkezett zongorista Horváth Kántor Máté a legfiatalabb zenész, aki egyben lapozó is. Sárközi Rózsa hegedűn játszik, édesapja Sárközi Gábor a Lenck-villa Kamaraegyüttes egyik alapítója. Páli Borka szintén hegedűs és Szentgotthárdról érkezett. A Zeneművészeti Egyetem felvételije közelében álló végzősök közül a hegedűn játszó nagykanizsai Lukács Anna, a tapolcai Varga Eszter csellista és a veleméri zongorista Farkas Botond játékát hallgathatták a koncertre látogatók kedden.

Felkészítő tanáraik: Radványi Dóra – a hegedűsöket egyengeti és a kamarazenét tanítja, a cselló tanárok Pálkövi Ágnes és Kóta Donát, a zongora tanár Hirschberg Henrik.