Szabadtéri mozi a Lenck-villa kertjében

Szabadtéri mozi a Lenck-villa kertjében

Az elmúlt évek legjobb romantikus filmje érkezik a Lenck-villa kertjébe augusztus 6-án, szombat este 20:30-as kezdéssel a soproni Mozgóképmás Egyesület jóvoltából. Joachim Trier legújabb alkotását, A világ legrosszabb embere című romantikus filmet nézhetjük meg közösen, magyar szinkronnal.

A huszas-harmincas évei fordulóján járó Julie (Renate Reinsve) története zajos sikert aratott a Cannes-i Nemzetközi Filmfesztiválon, elnyerte a legjobb színésznő díját, majd a világ fesztiváljait bejárva mindenhol újabb rajongókat gyűjtött. Julie-t négy éven keresztül követjük, a norvég lány a szerelmi életében és karrierjében is a helyes, sorsfordító döntéseket próbálja meghozni – még ha egyszer megfontolt, máskor elhamarkodott választásaival fájdalmat is okoz a szeretteinek, vagy éppen saját magának. Ahhoz, hogy Julie élete egyenesbe jöjjön, először önmagát kell megtalálnia és elfogadnia – rögös út vezet ennek a beismeréséhez.

A filmet a kritikusok az elmúlt évek legjobb romantikus filmjének tartják, főszerepében az elbűvölő Renate Reinsve egészen lehengerlő alakítást nyújt, nem meglepő, hogy a legjobb színésznő díját kapta 2021-ben Cannes-ban.

Várjuk vendégeinket a Deák téri Lenck-villa csodálatos kertjében, kapunyitás este fél nyolctól, a belépés díjtalan! A program a Soproni Múzeummal együttműködve, a Nemzeti Kulturális Alap és a Soproni Önkormányzat támogatásával jön létre (esőnap augusztus 7., vasárnap).