A Fertő-táj lesz a vendégünk

A Fertő-táj lesz a vendégünk


A Kulturális Örökség Napjain, szeptember 18-án vasárnap a Fertő-táj települései mutatkoznak be a Lenck-villában a Fertő-táj Világörökség Egyesület és a Soproni Múzeum közös szervezésében. A délután 3-tól 6 óráig tartó ingyenes rendezvényre színes tárlatokkal, gyerekeknek szóló programokkal, kézműves- és helyi termék bemutatóval várjuk az érdeklődőket.

– Célunk, hogy Sopron városa is megismerje és büszke legyen a Fertő-tájra és különleges településéire. Kevéssé ismert, hogy mind Balf, mind a Soproni Borvidék is a Fertő-táj Világörökség szerves része – fogalmazott Taschner Tamás a Fertő-táj Világörökség Egyesület titkára, a program egyik szervezője.

Tíz környékbeli településről érkeznek a kiállítók a Deák térre, hogy a Kulturális Örökség Napján benépesítsék az állandó néprajzi tárlatnak otthont adó Lenck-villa kiállítótereit és hangulatos kertjét. Fertőrákostól – Sarródig sorakoznak a Fertő parton a falvak, melyek most színes kiállítással, gyerekeknek szóló programokkal és kézműves- és helyi termék bemutatóval tárják az érdeklődők elé a kultúrtáj kincseit. Fertőhomokról és Hidegségről  horvát népviseletben érkeznek majd a kiállítók, hogy meséljenek a homoki lakodalmas szokásáról, de lesznek helyi termelők Fertőszéplakról, és megkóstolhatják a fertőbozi bodzaszörpöt is a program részvevői.