A legendárium nyertesei

A legendárium nyertesei

Ünnepélyes keretek között adtuk át a Macskakő Gyermekmúzeum által meghirdetett Családi legendárium pályázat nyerteseinek díjait a Liszt Központban. Faggasd a nagyit, és vedd videóra! mottóval hirdettük meg idén már hatodik alkalommal az irodalmi pályázatot, melyre az írásos művek mellett ezúttal hanganyagok, videók is érkeztek az iskolásoktól.

A 7–12 évesek kategóriájában az első helyet Biczó Flórián, a Hunyadi-iskola 3.b osztályos tanulója, a második helyet holtversenyben Sánczi Olivér, a Deák téri iskola negyedikese, valamint Szilágyi Dávid, a Berzsenyi líceum 6.a osztályos diákja, a harmadik helyet pedig Simon Petra, a Berzsenyi líceum 6.a osztályos nebulója szerezte meg. Dicséretben részesült a Deák téri iskola másodikosa, Rozsonits Szonja, valamint a hatodikos berzsenyista, Uzonyi Dávid.

A 13–18 évesek kategóriájában mindkét dobogós berzsenyis volt, első lett a hetedikes Sztahovszky Dániel, a második Módos-Soós Lola 7.a osztályos tanuló lett. Dicséretben részesült két hetedikes, Tóth Liliána és Guszter Panka, a Széchenyi-gimnázium, valamint a Deák téri iskola tanulói.

A dobogósok videokészítéshez kapcsolódó elektronikai eszközöket kaptak ajándékba. A nyertes pályamunkákat hamarosan megtekinthetitek a Macskakő oldalán.

Fotó: Soproni Téma