Augusztus? Jereván? Akkor ismét RETRO-Sopron!

Augusztus? Jereván? Akkor ismét RETRO-Sopron!

Közeleg a hagyományos időpont – augusztus első hétvégéje – amikor Bolodár Zoltán képmutogató segítségével felidézzük a város gazdag múltját, sokak kedves, személyes emlékét – adta hírül Tóth Éva, a Jereván Településrészi Önkormányzat elnöke. A Soproni Múzeum gyűjteményvezetője több mint 100 RETRO-Sopron előadáson van túl. Ezúttal a 30-as, 40-es évektől kezdve láthatunk fényképeket egészen a 90-es évekig.

A Jerevánon vetített RETRO-Sopron sorozat legújabb előadásának címe: Gyermekkori emlékek, halványuló fényképek. – tette hozzá Tóth Éva, a településrészi önkormányzat elnöke. Bolodár Zoltán, a képmutogató műfaj helyi meghonosítója elmondta: a korszakot idéző fotók azokat az éveket idézik fel, amikor már a nagyvárosokhoz hasonlóan, Sopronban is erősen érezhetőek a városi életmóddal járó változások. A háborút követően, majd a Kádár-korszak évtizedei alatt is őrizte Sopron a polgári hagyományait. Az izgalmas kordokumentumokon megjelenik a Bakter, a Gödör játszótér, Olasz néni trafikja az Ötvös utcában vagy az Ínyenckedő…

A Soproni Múzeum egyedülálló fényképtára ma is folyamatosan bővül, ajándékozással gazdagodik.
Ezúttal mindenki számára ismét lehetőség nyílik, hogy kellemes szabadtéri helyszínen egy
nagyméretű vetítővászon előtt ülve ezeket láthassa és nosztalgiázzon. Az augusztus 4-én (péntek) este fél 9-kor kezdődő helytörténeti képmutogatás a Jereván lakótelep Településrészi Önkormányzat kezdeményezésére és támogatásával valósul meg. A nyáresti program szervezői székekkel készülnek, de a piknikezni vágyók hozhatnak plédet, pokrócot, kempingszéket.

RETRO-Sopron: Gyermekkori emlékek, halványuló fényképek
Helyszín: Jereván lakótelep szolgáltatóház (belső füves udvar), Sopron, Kodály Zoltán tér 12.
Időpont: 2023. augusztus 4., péntek 20:30 óra (esőnap: 2023. augusztus 11., péntek)
A szabadtéri előadás ingyenes.
A műsorváltoztatás jogát fenntartjuk!