ŐSZI FESTMÉNYEK KÖZÖTT KINN ÉS BENN… Képmeditáció és alkotás a Magyar Festészet Napja alkalmából

ŐSZI FESTMÉNYEK KÖZÖTT KINN ÉS BENN… Képmeditáció és alkotás a Magyar Festészet Napja alkalmából

Időben és térben is utazunk, kortárs és múlt századi festők, Sopronban és távolabb alkotó művészek képeit ismerhetjük meg. A helyszínen Giczy János festőművész egy őszi képe is megtekinthető lesz majd.
A művészetterápia szelíd módszereivel merülünk bele az ősz világába. A képmeditáció segítségével művészeti alkotásokon szemlélődünk. Ezzel a módszerrel befogadjuk a külső képeket, a műalkotásokat és elfogadjuk a belső képeinket is. Irodalmi idézet és vers segít majd elmélyíteni kapcsolódásunkat a képekhez és az évszakhoz. Akvarellel megalkotjuk a „belső őszt”. Ehhez nincs szükség semmilyen előképzettségre, sem rajztudásra, csak kísérletező kedvre!

Időpont: 2023. október 18. szerda 17.00-18.00-ig
Helyszín: Macskakő Gyermekmúzeum, (Sopron, Szt. György u. 12.)
A foglalkozást tartjai: Martos Virág múzeumpedagógus, művészetterapeuta
A workshop ára: 3000 Ft/fő

Az alkalomra regisztrálni szükséges a martos.virag@sopronimuzeum email címen.

A Magyar Festészet Napja civil kezdeményezésként – Bráda Tibor, Zsolnai Gábor, Bayer Ilona, Szentgyörgyi József, Fabók Gyula elképzelése alapján – 2002-ben jött létre. Csak remélni lehetett, hogy egyszer az egész országot átszövő, az országhatárt is átlépő, egész héten át tartó művészeti fesztivál, a hazai kortárs festészet méltó és átfogó seregszemléje lesz.
Az első rendezvény 2002-ben került megrendezésre. A második évben a program már kétnapos volt, 2006-ban pedig több mint egy héten át tartottak a festészet ünnepéhez kötődő események. 2022-ben 400 művész kétezernél is több képe volt látható országszerte és a kezdeményezéshez csatlakozott több határon túli a kiállítóhely is.
Ünnepeljük együtt a Magyar Festészet Napját, azt, hogy van festészet, van magyar festészet, van jó magyar festészet, ami mögött kiváló művészek állnak és, hogy mindez összeköt, és nem elválaszt minket egymástól.