Múzeumpedagógia

Kiállítóhelyeinken gyermekvezetésre, múzeumpedagógiai foglalkozásra várjuk az óvodás, kisiskolás és középiskolai és felsőoktatásban tanuló diákcsoportokat és felnőtteket!

A Soproni Múzeum élményszerű múzeumpedagógiai foglalkozásokat kínál állandó és aktuális időszaki kiállításaihoz. Muzeológusaink bevonásával hasznos ismeretszerzést, interaktív tanulást és kreatív alkotási lehetőséget nyújtunk rengeteg témakörben.

Foglalkozásaink változatosan egészítik ki a tananyagokat, újrarendezik a meglévő ismereteket, megkönnyítik a társadalomismeret, történelem, irodalom, művészetek, hon- és népismeret tanítását. A műtárgyakkal történő tanulást fotók, dokumentumok, kiadványok és demonstrációs eszközök segítik. Célunk, hogy kézzelfoghatóvá, élményszerűvé tegyük az iskolákban tanultakat, a résztvevők kipróbálhassanak olyan tevékenységeket, amelyekkel eddig még nem találkoztak.

Óvodásoknak, általános és középiskolásoknak, a felsőoktatás hallgatóinak, sőt felnőtteknek is tartunk múzeumi foglalkozásokat, melyeket a múzeumpedagógiai adatbázisunkba töltöttünk fel, itt több tucat program közül válogathat téma, idő, életkor, helyszín szerint.


Múzeumpedagógusaink:

Erdeiné Kuslics Katalin Martos Virág Dr. Németh Ildikó

Foglalkozást vezető munkatársak:

Egresits Anita, közművelődési munkatárs
Kollerits Beáta, könyvtáros
Szabadhegyi Zita, közönségkapcsolati munkatárs
Bolodár Zoltán, fotó-adattáros

Alapinformációk:

Időpont: Hétköznaponként 8 és 15 óra között várjuk a csoportokat múzeumpedagógiai órára
Időtartam: Igény szerint 45-60 perc, dupla óra, vagy félnapos foglalkozások
Létszám: A csoport létszáma lehetőleg ne haladja meg a 25 főt, nagyobb létszámú osztály esetén lehetőség van csoportbontásra.
Árak:
- múzeumpedagógiai foglalkozás (60 perc) 500,- Ft/fő + belépőjegy ára,
- múzeumpedagógiai dupla óra (120 perc) 800,- Ft/fő + belépőjegy ára,
- téma,- vagy projektnap (3 x 60 perc) 1200,- Ft/fő.
- Utazó múzeum (45 perc) 5000,- Ft/alkalom.

Bejelentkezés és információ:
Dr. Németh Ildikó
Telefonszám: 99-311-327 (a Soproni Múzeum központi száma)
E-mail: titkarsag@sopronimuzeum.hu.

Martos Virág
Telefonszám: 30-521-3315
E-mail: macskako.sopron@gmail.com.


Kedves Látogatónk! Múzeumpedagógiai programjaink, tárlatvezetéseink színvonalának folyamatos javítására törekszünk, ezért fontosnak tartjuk, hogy megismerjük az Ön véleményét, tapasztalatait, javaslatait. Kérjük, az anonim kérdőív pontjaira adott válaszaival segítse munkánkat! A kérdőív kitöltése csak néhány percet vesz igénybe.
Elégedettségi kérdőív