A múzeumi foglalkozásaink típusai

MÚZEUMI ÓRÁK
A múzeumpedagógia segítségével a hozzánk látogatók, csoportok játékos formában kerülhetnek kapcsolatba kiállításainkkal, múzeumunkkal, gyűjteményeinkkel. A tantárgxyakhoz kapcsolódóan az órák magukban foglalhatnak tárlatvezetést, műhely-foglalkozásokat, ismeretterjesztő előadásokat, múzeumi élmény-alapú tanórákat.
Múzeumi órák korosztályok szerint:

Óvodásoknak:

Kisiskolásoknak:

Felsőtagozatosoknak:

Középiskolásoknak:


TÉMANAPOK
Egész délelőttöt vagy délutánt magába foglaló múzeumi foglalkozás-sorozat, amelyben egy-egy témát több szempontból, különböző módokon is körbejárunk. Alakíthatjuk a programot a naptári év jeles eseményeihez kötődően, de a témanap ideális iskolai projektnapok izgalmas eltöltésére is!


UTAZÓ MÚZEUM
A múzeum előzetesen egyeztetett időpontban az iskolai osztályterembe viszi ki a múzeumi foglalkozást. A „műtermi fotótól a selfie-ig” foglalkozáson régi fotók, vizitkártyák, műtárgymásolatok kerülnek elő a bőröndből, hogy segítségükkel a diákok felfedezhessék a párhuzamokat a régi korok portrékészítése és a mai digitális technikák között. Alsósoknak készült programunk középpontjában egy legendás tárgy áll, a Zöld kő, amely régészeti kiállításunk darabja. A dramatikus játék rajz és mese eszközeivel  ismertetjük meg a történelmi Sopront, s annak titokzatos legendáit.


FÉLNAPOS PROGRAMOK KIRÁNDULÓKNAK
Szeretnénk az iskolai osztályok és a felnőtt kiránduló csoportok figyelmébe ajánlani félnapos programjainkat, élménytúráinkat. Különböző témájú és helyszínű programcsomagok közül lehet választani. Kínálatunkkal célunk a pedagógusok és kirándulás szervezők munkájának megkönnyítése, hiszen egy időpont egyeztetéssel és egy fizetéssel megnyílik előttük a város felfedezésének lehetősége.


SZÜLINAPOK
Szülinapi buli szervezését is vállaljuk a Soproni Múzeumban minden korosztálynak. Különleges új rendezvényünk közös családi és baráti program, amely maradandó élményt nyújt a gyerekeknek, a szülőknek és a nagyszülőknek egyaránt.
Választható tematikák:
Római szülinap (iskolásoknak)
Barokk szülinap (iskolásoknak)
Szülinap óvodásoknak