A Sopron örök! kiállítás animációs filmjéről mesélnek a készítők
Interjú Huszár Dániellel és Bognár Éva Katinkával
Karácsonyi készülődés egy századfordulós konyhában - rendhagyó gasztronómia-történeti előadás
Mi az a „Pottasche”? Miért jellemző étele a szentestének a hal, a mák, a dió? Hol szerezhették be a hozzávalókat a karácsonyi sütés-főzéshez? Ki készítette az újdonságnak számító sütőport Sopronban? Milyen volt az eredeti szalonczukkedli?
Többek között ezekre a kérdésekre ad választ a Storno-konyha szakácsnőinek élő interpretációja.
Helyszín: Múzeumnegyed, Storno-konyha
Időpont: 2023. december 16. szombat, 15 és 16 órakor
Belépődíj: 1000 Ft/fő (egységesen minden résztvevőnek)
Az előadásra előzetes regisztráció szükséges a kuslics.katalin@sopronimuzeum.hu e-mail címen, december 13-áig.
A programot elsősorban felnőtt látogatóinknak ajánljuk.